DomovPriljubljene (0)Moj računKošaricaNa blagajno
Dobrodošli! Lahko se prijavite ali ustvarite račun.

Varovanje podatkov in zasebnost

Pri nakupu (naročilu) kupec (v nadaljevanju uporabnik) dovoli podjetju OGREJSE d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik) zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Ponudnik se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke uporabnikov. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva. Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil, komunikacijo s uporabnikom, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se uporabnik tako odloči, za pošiljanje obvestil in ponudb. V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, naslov za dostavo izdelkov (v kolikor je drugačen od stalnega ali začasnega prebivališča), telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno prodajalno.

 Ponudnik spoštuje zasebnost uporabnikov spletne prodajalne in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Opredelitev pojmov:
- ponudnik je OGREJSE d.o.o., Bevško 3A, 1420 Trbovlje, Slovenija, ki upravlja s spletno prodajalno www.heatingpoint.eu,
- uporabnik je oseba, ki uporablja sistem našega spletnega nakupa , torej kupec v spletni prodajalni www.heatingpoint.eu,
- spletna prodajalna je skupek informacijskega sistema in izdelkov ponudnika, namenjen predstavitvi in prodaji le-teh uporabnikom.
 
  • Piškotki
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.
  • Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh. 
 
Katere podatke vsebuje spletno mesto?
Podjetje Ime piškotka Namen Čas piškotka
Ogrejse d.o.o. PHPSESID Identifikacija uporabnikove seje Trajanje seje
Ogrejse d.o.o. language Nastavitev jezika 30 dni
Ogrejse d.o.o. EUR Nastavitev valute 30 dni
Ogrejse d.o.o. CL_HEATINGPOINT Uporaba piškotkov 365 dni
ShareThis _stid, UID*,_uset Deli z drugimi Različno
Facebook Connect - Facebook  vtičnik -
Google Analytics _ut* Statistika ogledov spletne strani Različno
 
Registracijo izvedete z gumbom »Ustvarite račun« v levem zgornjem kotu spletne prodajalne, kjer vnesete podatke, ki nam omogočajo eventualno kasnejšo izvedbo, odpošiljanje izdelkov internetnega naročila in izstavitev računa v skladu z veljavno zakonodajo (priimek, ime, naslov, telefon, davčna številka če gre za davčnega zavezanca in telefon)
 
Ob registraciji v spletni prodajalni, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa po pogojih spletne prodajalne. Registrirati se je potrebno samo ob prvem nakupu, ob vseh kasnejših prijavah vnesete samo e-mail prve prijave (uporabniško ime) in geslo, ki ste ga ob prvi prijavi sami izbrali. Kot registrirani uporabnik imate v oddelku prijave (Moj račun) možnost urejanja svojih podatkov, spreminjanja gesla za prijavo, pregledovanja seznam želja, pregledovanje zgodovine nakupov in prijave/odjave na e-novice.
 
Uporabnik ima možnost, da opravi spletni nakup kot gost, vendar v tem primeru nima možnosti vpogleda v zgodovino nakupov in ostalih ugodnosti, ki veljajo za registrirane uporabnike. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajale ponudnika, pravice uporabnika ter poslovni odnos med njima ob pripravi ali izvedbi spletnega nakupa.
 
Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od oddaje naročila podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je kupec prejeto blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu vrnjenega blaga; v primeru odprte ali poškodovane embalaže s strani kupca si podjetje pridržuje pravico, da zadrži do 10% kupnine. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave. Kupec v celoti krije stroške dostave pri vračilu blaga. V primeru pošiljanja po pošti ali dostavni službi mora kupec izbrati storitev "s pazljivejšim ravnanjem" oz. ustrezno podobno storitev, ki dostavljavca zavezuje k pazljivejšemu ravnanju z izdelkom. Priporočljivo je tudi, da kupec pred vračilom naredi fotografsko dokumentacijo izdelka v izogib zapletom v primeru morebitnih poškodb pri dostavi. Vračilo ni možno za avdio in video posnetke ter računalniške programe, kjer je kupec odprl embalažo oz. varnostni pečat.
 
Kupec naročenega blaga pod navedenimi pogoji ne more vrniti v naslednjih primerih:
- če je že odprl varnostni pečat ali odpakiral artikel iz originalne embalaže,
- če gre za dobavo periodičnih publikacij,
- če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam, ali če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe
 
Kupnino vam bomo v roku 15 dni vrnili na vaš račun (le tega morate ob vračilu navesti). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!
 
Naročila in računi kupcev so shranjeni na sedežu podjetja ter kupcem dosegljivi preko pisnega zahtevka. Zahtevek za dvojnik lahko kupec v pisni obliki pošlje na naslov podjetja ali na elektronski naslov info@heatingpoint.eu.
 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je podjetje izrecno obljubilo ali oglaševalo, če je podjetje poslalo napačne izdelke, v napačni količini ali barvi, ali če blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila oziroma ponudbe. Reklamacija blaga je možna v časovnih rokih in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije kot to določa Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot).
 
Vse izdelke v naši ponudbi smo "opremili" z garancijo najmanj 12 mesecev. V primeru, da ima artikel drugačno garancijsko dobo, je le-ta vključena v opisu artikla (v tem primeru se doba 12 mesecev izniči). Garancija se uveljavlja v original embalaži in na naslovu iz garancijskega lista!
 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:
 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne
- željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 
 
Vsa besedila in slikovni material na straneh in podstraneh domene heatingpoint.eu so last podjetja OGREJSE, njegovih partnerjev in dobaviteljev ter se jih brez izrecnega dovoljenja ne smejo kopirati ali razmnoževati.

Poročilo o vaših osebnih podatkih lahko pridobite na povezavi GDPR poročilo. Sledite korakom za pridobitev poročila in navodiom za popravek ali popolno odstranitev vaših podatkov. Kako lahko urejate vaše osebne podatke ali jih nadzirate posamezno, je odvisno od načina oddaje podatkov pri naročilu z ustvarjanjem uporabniškega računa, naročilu kot gost, ali vpis vašega email naslova v Newsletter.